O KLUBU

Go klub Pro Go Niš

Go je najstarija misaona igra koju poznaje čovečanstvo. Stara je preko 3000 godina!

Go Klub Pro Go Niš je najveći i najaktivniji Go klub u Srbiji...

MISIJA:   Popularizacija i razvoj Goa kod dece, omladine i drugih građana Srbije.

VIZIJA:   Da Niš postane međunarodno prepoznatljivi centar za razvoj omladinskog goa.


 

Članovi Kluba redovno učestvuju na Go takmičenjima koja se organizuju u zemlji ili u inostranstvu, u skladu sa mogućnostima, zbog ograničenih finansijskih sredstava kojima Klub raspolaže.

Klub razvija intenzivnu međunarodnu saradnju sa klubovima i igračima iz ex-Yu regiona: Republika Srpska, Slovenija, Hrvatska i S.Makedonija.

Razvijena je saradnja i sa igračima iz Austrije, Mađarske, Rumunije, Slovačke, Češke...

Razvijena je intenzivna saradnja sa Masačusec Go Asocijacijom (MGA) iz Bostona kroz učešće naših igrača na on-line turniru „MGA League“ preko interneta i posete MGA članova klubu i učešće na Go kampu i NIŠOPEN turniru.

Finansiranje redovnih aktivnosti GK na godišnjem nivou obavlja se od strane Grada Niša u skladu sa rezultatima konkursa za finansiranje sportskih organizacija Niša.

Klub periodično organizuje školu Goa „Igraj Go – razvijaj vijuge“ u svojim prostorijama, školama i drugim ustanovama. Prva škola održana je 2013. u OŠ Učitelj Tasa Niš.

Svako, ko je zainteresovan za učenje i igranje Goa, može da dođe u Klub u određeno vreme, da dobije neophodnu stručnu pomoć za učenje Goa ili da igra sa članovima Kluba koji odgovaraju njegovoj snazi. 

Go se može naučiti i on-line, preko popularnih go servera.

Zahvaljujući dobrim rezultatima škole Goa u OŠ Sveti Sava u Nišu (2016-2018), Zavod za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja stavio je Go na listu preporučenih vannastavnih aktivnosti u školama i domovima učenika Republike Srbije!